В’ялити томати в дегидраторе – одне задоволення. Сушка виходить рівномірною. Для такого процесу краще всього брати помідори сорту Сливка, тому що від чері та інших дрібних томатів при вялении залишиться одна шкурка.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори свіжі (середні) – 2 кг
  • Прованські трави – 2 ст. л.
  • Часник 7 зуб.
  • Масло оливкова – 100 мл
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – 2 – 3 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування в’ялених томатів в дегидраторе. Томати для в’ялення краще всього брати середнього розміру, тому що дрібні висохнуть повністю, а великі м’ясисті сорти довго не пропікаються і залишаються вологими. Помідори перебрати, помити, обсушити.

Порізати навпіл помідори, выскрести з них серединки разом з кісточками і соком за допомогою чайної ложки.

Злегка підсолити зсередини і зовсім трохи присипати цукровим піском.

На стіл застелити паперові рушники в два шари. Викласти помідори зрізами вниз і залишити десь на 1 годину, поки стікатиме сік.

Викласти помідори зрізами донизу на залізних гратах дегідратору. Увімкнути пристрій на 70 градусів на 6-8 годин. Час залежить від того, скільки листів сушиться. Для 1 листа зазвичай потрібно 5-6 годин. Якщо заповнити 5 листів, то сушити потрібно близько 8 годин.

Помідори повинні провялиться, але не зовсім висохнути.

Баночки невеликого обсягу простерилізувати.

Викласти на дно частина очищеного часнику, всипати сушені трави або покласти зелень базиліка.

В’ялені томати укласти в банки шарами, перекладаючи шари часником і травами.

Залити вміст банок оливковою олією, але не до самого верху.

Решту ¼ об’єму банок заповнити киплячим олією, що дозволить простерилізувати томати.

Закрити баночки з помідорами гвинтовими кришками, остудити і прибрати в холодильник на зберігання.

Приємного апетиту!

В'ялені помідори В'ялені помідори в банках В'ялені помідори в оливковій олії В'ялені помідори в олії В'ялені помідори на зиму