В’ялити томати в дегидраторе – одне задоволення. Сушка виходить рівномірною. Для такого процесу краще всього брати помідори сорту Сливка, тому що від чері та інших дрібних томатів при вялении залишиться одна шкурка.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори свіжі (середні) – 2 кг
- Прованські трави – 2 ст. л.
- Часник 7 зуб.
- Масло оливкова – 100 мл
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – 2 – 3 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування в’ялених томатів в дегидраторе. Томати для в’ялення краще всього брати середнього розміру, тому що дрібні висохнуть повністю, а великі м’ясисті сорти довго не пропікаються і залишаються вологими. Помідори перебрати, помити, обсушити.
Порізати навпіл помідори, выскрести з них серединки разом з кісточками і соком за допомогою чайної ложки.
Злегка підсолити зсередини і зовсім трохи присипати цукровим піском.
На стіл застелити паперові рушники в два шари. Викласти помідори зрізами вниз і залишити десь на 1 годину, поки стікатиме сік.
Викласти помідори зрізами донизу на залізних гратах дегідратору. Увімкнути пристрій на 70 градусів на 6-8 годин. Час залежить від того, скільки листів сушиться. Для 1 листа зазвичай потрібно 5-6 годин. Якщо заповнити 5 листів, то сушити потрібно близько 8 годин.
Помідори повинні провялиться, але не зовсім висохнути.
Баночки невеликого обсягу простерилізувати.
Викласти на дно частина очищеного часнику, всипати сушені трави або покласти зелень базиліка.
В’ялені томати укласти в банки шарами, перекладаючи шари часником і травами.
Залити вміст банок оливковою олією, але не до самого верху.
Решту ¼ об’єму банок заповнити киплячим олією, що дозволить простерилізувати томати.
Закрити баночки з помідорами гвинтовими кришками, остудити і прибрати в холодильник на зберігання.
Приємного апетиту!
В'ялені помідори В'ялені помідори в банках В'ялені помідори в оливковій олії В'ялені помідори в олії В'ялені помідори на зиму