В’ялені помідори можна використовувати в якості закуски, а також додавати в домашню піцу або салати. Додавання часнику зробить і без того оригінальне страву ще більш пікантним і яскравим.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Часник – 3 головки
- Масло рослинне – 1 ст.
- Сіль – 1 ст. л.
- Розмарин сушений – 1 щіпка
- Чебрець свіжий – 1 щіпка
- Бальзамічний оцет – 2 ст. л.
- Перець чилі – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати в’ялені помідори з часником, помідори промиваємо, сушимо і розрізаємо на половинки. Якщо овочі занадто великі, то можна різати на більшу кількість частин. Підготовлені плоди викладаємо на паперовий рушник шкіркою вгору на дві години. Це необхідно для того, щоб стік непотрібний нам сік.
Через дві години перекладаємо помідори в сушарку. Рівномірно посипаємо сіллю, можна додати спеції. Включаємо сушарку і вялим 12 годин. В цей час підготуємо інші інгредієнти. Очистимо головки часнику.
Коли помідори будуть готові, можна починати робити ароматне масло. Для цього змішуємо олію з бальзамічним оцтом, додаємо до них розмарин, чебрець і гострий перець. Перемішуємо.
Помідори викладаємо в банку разом з очищеними зубчиками часнику. Заливаємо ароматним пряним маслом. Закриваємо кришкою. Оригінальна закуска з в’ялених помідор і часнику готова!
В'ялені помідори В'ялені помідори в банках В'ялені помідори в електросушарці В'ялені помідори в сушарці В'ялені помідори на зиму Гостра закуска з помідорів