Пропоную приготувати дуже смачне і ароматне вишневе желе з агар-агаром. Желе можна приготувати в загальній великій формі або використовувати маленькі порційні форми. Сметанне желе чудово поєднується з вишневим, і виглядає по-святковому.
Інгредієнти: на 1 л.
- Вишня – 500 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Вода – 500 мл
- Сметана 10% – 200 мл
- Агар-агар – 2 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати вишневе желе з агар-агаром. Підготуйте вишню. Вишню викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. За допомогою шпильки або спеціального пристосування вийміть кісточки. Ягоди викладіть в каструлю, додайте 200 мл питної води. Поставте каструлю з вишнею на середній вогонь. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
вишневий сік Процідіть через сито. Додайте чайну ложку агар-агару і 100 грамів цукрового піску, ретельно перемішайте, вилийте в каструлю і доведіть до кипіння. На дно форми, в якій будете готувати желе, викладіть третю частину ягід вишні і залийте 1/3 вишневого сиропу. Поставте ємність в холодильник приблизно на 20 хвилин для застигання.
Приготуйте інгредієнти для сметанного шару.
Чайну ложку агар-агару розчиніть в склянці питної води, додайте залишився цукровий пісок. Отриману масу вилийте в каструлю і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, додайте сметану, ретельно перемішайте. Вийміть форму з вишневим желе і розподілите половину сметанною маси. Приберіть для застигання у холодильник на 20 хвилин.
Потім викладіть залишилися третю частину ягід вишні. Залийте третю вишневого сиропу, приберіть для застигання у холодильник. Потім розподіліть сметанний шар і знову приберіть для застигання. Знову викладіть ягоди вишні і покрийте вишневим сиропом, що залишився, приберіть в холодильник на 20 хвилин.
Застигле желе дістаньте з холодильника. Форму помістіть в гарячу воду на 10-15 секунд, а потім акуратно вийміть желе з форми і викладіть на тарілку або блюдо для подачі. Подавайте десерт на стіл.
Приємного насолоди!
Варення-желе з вишні з агар-агаром Желе з вишні Желе на зиму