Смородина чудово підходить для приготування желе, з-за високого вмісту в ній пектину. Желе з червоної смородини без варіння, краще зберігає вітаміни, тому в холодний сезон може стати не просто домашнім ласощами, але і засобом від легкої застуди.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Смородина червона – 2 кг
  • Цукор-пісок – 3.5 – 4 кг

Процес приготування:

Готувати желе з червоної смородини без варіння легко! Смородину переберіть від листочків, гілочок і зіпсованих ягід, добре промийте водою і висушіть ягоди.

Ягоди порціями відіжміть руками через подвійний шар марлі або бавовняну тканину. Макуха від ягід можна не викидати, а зварити з нього компот.

Перед тим, як додавати у сік цукор, потрібно виміряти скільки його вийшло. Цукру потрібно додати в 1,5-2 рази більше, ніж соку. Вилийте сік у велику ємність, наприклад, каструлю або миску, невеликими порціями додавайте цукор і перемішувати дерев’яною ложкою.

Можна вважати, що желе готове, коли воно почне осідати на ложці і стінках посуду.

Желе розлийте по стерилізованим банкам, щільно закрийте їх кришками і поставте в прохолодне місце. Желе застигає на холоді за 5-8 годин. При достатній кількості цукру в желе, воно може зберігатися без холодильника.

Приємного апетиту!

Варення із червоної смородини Варення-желе з червоної смородини Джем з червоної смородины Желе на зиму Червона смородина на зиму