Головний секрет вареників з вишнею це все ж рецепт тіста. Адже якщо воно не вийде, то ніяка начинка не виправити загальне враження від страви. У даному рецепті представлений традиційний український варіант приготування вареників з тонкого тіста без яєць з солодкою начинкою з вишні.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Вода – 200 мл
- Борошно (в тісто) – 260 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вишня – 500 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно (в начинку) – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вишневих вареників на тесті без яєць? Борошно просійте, буде відмінно, якщо ви зробите це двічі і тим самим збагачення її киснем, позбудетеся від сміття і грудочок. У ємність з просіяним борошном всипте сіль, налийте олію і поступово введіть холодну воду. Саме холодна вода допоможе стати тесту еластичним і податливим, а також гарантує те, що воно буде добре склеюватися і не обвітрюватися на повітрі. Замісіть круте тісто. Традиційно тісто на вареники вимішують руками. Роблять це ретельно, до того моменту поки тісто перестане приставати до рук і знайде пластичність. Потім накривають його рушником або харчовою плівкою і залишають підходити на півгодини.
Свіжу вишню переберіть, позбавляючись від сміття і зіпсованих ягід. Потім помийте, видаліть кісточки і перекладіть в друшляк, щоб стік сік. Сік не виливайте, його можна використовувати у приготуванні інших страв або соусу для вареників. Обсохшую вишню змішайте в окремій ємності із борошном і цукром.
Після закінчення півгодини розкачайте тісто на присипаної борошном поверхні. Пласт тесту повинен бути товщиною не більше 3 мм Виріжте з розкатаного тіста круглі заготовки, використовуючи склянку. У центр кожної заготовки покладіть вишневу начинку і сформуйте варення, защипывая краю. Сформовані вареники складайте на відстані один від одного на присипану борошном обробну дошку.
Доведіть до кипіння підсолену воду і по одному відправте вареники в окріп. Обережно перемішайте, щоб вареники не пристали до дна каструлі. Як тільки вони піднімуться на поверхню, можете діставати шумівкою і перекласти в порційні тарілки.
Подавайте вареники до столу з вершковим маслом, сметаною або солодким вишневим соусом, який можна приготувати з залишився в процесі приготування страви вишневого соку.
Смачного!