Коли в сезон ягід багато, на кухні не завжди може залишитися желатин для приготування джему. Але в рецепті вишневого джему без желатину цей інгредієнт і не потрібен. Джем виходить дуже смачним і ароматним. Обов’язково спробуйте зробити його!
Інгредієнти: на 1 л.
- Вишня – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Пектин – 1 пакет
Процес приготування:
Готувати вишневий джем без желатину просто! З вишень видалити кісточки.
Потім подрібнити її блендером (можна не домагатися однорідності).
В глибоку каструлю вливаємо вишневу масу. Варити півгодини на середньому вогні.
Пектин змішати зі столовою ложкою цукру, додати до вишні, вимішувати до розчинення цукру з пектином.
Потім поступово вводити цукор, що залишився, постійно помішуючи джем. Варити ще близько 5 хвилин.
Готовий вишневий джем без желатину розлити по стерильним банкам, закатати. Насолоджуйтесь!
Варення з вишні Варення з вишні з пектином Вишня на зиму Джеми Желе з вишні без желатину