Коли в сезон ягід багато, на кухні не завжди може залишитися желатин для приготування джему. Але в рецепті вишневого джему без желатину цей інгредієнт і не потрібен. Джем виходить дуже смачним і ароматним. Обов’язково спробуйте зробити його!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Пектин – 1 пакет

Процес приготування:

Готувати вишневий джем без желатину просто! З вишень видалити кісточки.

Потім подрібнити її блендером (можна не домагатися однорідності).

В глибоку каструлю вливаємо вишневу масу. Варити півгодини на середньому вогні.

Пектин змішати зі столовою ложкою цукру, додати до вишні, вимішувати до розчинення цукру з пектином.

Потім поступово вводити цукор, що залишився, постійно помішуючи джем. Варити ще близько 5 хвилин.

Готовий вишневий джем без желатину розлити по стерильним банкам, закатати. Насолоджуйтесь!

Варення з вишні Варення з вишні з пектином Вишня на зиму Джеми Желе з вишні без желатину