Ще не так давно наші мами і бабусі варили лише варення та солодкі компоти, але в наші дні з’явилася кулінарна мода на густі джеми і конфітюри. Пропонуємо вам рецепт смачного конфітюру з малини, він відрізняється від звичайного варення тим, що має дуже щільну консистенцію, досягти якої можна за допомогою додавання дуже великої кількості цукру, що не дуже корисно, або ж натурального желюючий речовини агар-агару або пектину.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Пектин – 20 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати конфітюр з малини. Свіжу малину переберіть від сміття і зіпсованих ягід, промийте дуже акуратно у великому тазі, щоб не роздавити ягоди, потім відцідіть її через друшляк, даючи стекти зайвої рідини.

В каструлю пересипте ягоди, додайте воду і поваріть малину ще 5 хвилин після того, як вода закипить.

Коли проварена малина охолоне, її потрібно перетерти через марлю і сито від кісточок.

малинове пюре додайте потрібну кількість цукру, розмішайте.

Додайте в каструлю будь желирующую кулінарну суміш (пектин, желатин тощо), доведіть до кипіння і поваріть 5 хвилин, безперервно помішуючи, на повільному вогні. Але зверніть увагу: якщо на упаковці з вашим желюючою речовиною буде написано, що його не потрібно варити, тоді поваріть малину з цукром 5 хвилин після закипання додайте його в суміш і розмішайте.

Конфітюр розподіліть по стерилізованим банкам і укупорьте їх герметичними кришками. Дайте банкам охолонути під пледом, потім виносьте малиновий конфітюр на зберігання в комору. Через деякий час він добре застигне і загусне.

Приємного апетиту!

Варення з малини п'ятихвилинка Джем з малини без кісточок Джеми Желе з малини без кісточок Малина без кісточок на зиму Малина на зиму Повидло з малини