Вишня дуже смачна у заготовках – її природна кислинка згладжується цукром і проявляється дуже делікатно. Вишневе варення ідеально для пирогів і пряників в якості начинки. Конфітюр з даного рецептом пропонуємо загустити крохмалем – підсумкова консистенція вийде густіше, ніж у звичайного варення, але ніжніше, ніж у джему. Такий конфітюр прекрасно підійде до млинців, сирників, запіканок та ін


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Вишня (вага з кісточками) – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 100 мл
  • Крохмаль картопляний – 4 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати вишневий конфітюр з крохмалем, вишню ретельно промиваємо під проточною водою. Випадково потрапив сміття, гілочки видаляємо. Дефектні плоди викидаємо.

Видаляємо кісточки з вишень. Для цього можна використовувати шпильку, однак набагато зручніше скористатися спеціальним пристосуванням – выталкивателем кісточок.

Сік, що виділяється при витяганні кісточок, не викидаємо, а виливаємо в ємність з очищеними ягодами.

Ягоди покласти в посуд для варіння варення і засипаємо цукровим піском.

Перемішуємо і ставимо на плиту на низьку температуру. При періодичному помішуванні доводимо конфітюр до кипіння і варимо протягом двадцяти – двадцяти п’яти хвилин.

В окремій невеликій ємності змішуємо крохмаль із зазначеною кількістю води.

В кінці при безперервному помішуванні варіння тонкою цівкою вливаємо в конфітюр розведений крохмаль.

Знову доводимо конфітюр до кипіння і відразу знімаємо з плити.

Готовий гарячий конфітюр розливаємо по попередньо простерилизованным сухим банкам і закриваємо сухими стерильними кришками.

Даємо банкам повністю охолонути і прибираємо їх на зберігання в прохолодне і темне місце. Рекомендується зберігати конфітюр не більше року.

Приємного апетиту!

Вишня в сиропі без кісточок на зиму Вишня у власному соку без кісточок на зиму Вишня у власному соку на зиму Желе з вишні без желатина Повидло