Вишня дуже смачна у заготовках – її природна кислинка згладжується цукром і проявляється дуже делікатно. Вишневе варення ідеально для пирогів і пряників в якості начинки. Конфітюр з даного рецептом пропонуємо загустити крохмалем – підсумкова консистенція вийде густіше, ніж у звичайного варення, але ніжніше, ніж у джему. Такий конфітюр прекрасно підійде до млинців, сирників, запіканок та ін
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Вишня (вага з кісточками) – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 100 мл
- Крохмаль картопляний – 4 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати вишневий конфітюр з крохмалем, вишню ретельно промиваємо під проточною водою. Випадково потрапив сміття, гілочки видаляємо. Дефектні плоди викидаємо.
Видаляємо кісточки з вишень. Для цього можна використовувати шпильку, однак набагато зручніше скористатися спеціальним пристосуванням – выталкивателем кісточок.
Сік, що виділяється при витяганні кісточок, не викидаємо, а виливаємо в ємність з очищеними ягодами.
Ягоди покласти в посуд для варіння варення і засипаємо цукровим піском.
Перемішуємо і ставимо на плиту на низьку температуру. При періодичному помішуванні доводимо конфітюр до кипіння і варимо протягом двадцяти – двадцяти п’яти хвилин.
В окремій невеликій ємності змішуємо крохмаль із зазначеною кількістю води.
В кінці при безперервному помішуванні варіння тонкою цівкою вливаємо в конфітюр розведений крохмаль.
Знову доводимо конфітюр до кипіння і відразу знімаємо з плити.
Готовий гарячий конфітюр розливаємо по попередньо простерилизованным сухим банкам і закриваємо сухими стерильними кришками.
Даємо банкам повністю охолонути і прибираємо їх на зберігання в прохолодне і темне місце. Рекомендується зберігати конфітюр не більше року.
Приємного апетиту!
Вишня в сиропі без кісточок на зиму Вишня у власному соку без кісточок на зиму Вишня у власному соку на зиму Желе з вишні без желатина Повидло