Ще одним фаворитом серед зимових страв для нашої сім’ї є повидло з груш часточками на зиму. Повидло виходить неймовірно смачним і ароматним. Чудово поєднується з домашньою випічкою в якості начинки або солодкого доповнення.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Груша – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Окріп – 250 мл

Процес приготування:

Готувати повидло з груш часточками на зиму просто! Ретельно вимийте лимон в теплій проточній воді, скориставшись щіткою для миття фруктів і овочів. Потім обдайте його окропом і обсушити кухонним рушником. Після чого наріжте тонкими кружальцями, при необхідності вийміть кісточки. Викладіть в каструлю і залийте заздалегідь підготовленим окропом. Поставте на середній вогонь і проваріть 5 хвилин.

Проварені лимони вийміть з води, скориставшись шумівкою, і викладіть в окрему ємність. У воду, в якій варилися лимони, насипте необхідну кількість цукрового піску, періодично помішуючи, повністю розчиніть його на помірному вогні.

Відберіть необхідну кількість соковитих стиглих груш. Ретельно промийте їх у теплій воді, скориставшись щіткою для миття фруктів і овочів. Вимиті груші обсушити кухонним рушником, потім очистіть їх від насіння і серцевини, після чого наріжте тонкими скибочками.

Підготовлені груші викладіть в каструлю з товстим дном, додайте лимони, попередньо нарізавши їх на 4 частини, залийте приготовленим сиропом, перемішайте і залиште приблизно на годину настоятися.

Каструлю з фруктами поставте на помірний вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть повидло приблизно 2-3 години, періодично перемішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.

Коли повидло буде готове, воно стане темним.

А консистенція повидла стане досить густий. Ретельно вимийте банки в теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте зручним способом – в мікрохвильовці, в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструльці.

Гаряче грушеве повидло акуратно, щоб не обпектися, розкладіть по стерильним банкам за допомогою ополоника.

Потім закрутіть стерильними кришками.

Після чого переверніть банки з гарячим грушевим повидлом догори дном і закутайте чим-небудь теплим. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу.

Повністю остиглі банки з повидлом перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання в підвал, підвал або комору.

Готове повидло з груш часточками подавайте на стіл до свіжозвареної ароматного чаю.

Приємного апетиту!

Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму Повидло Повидло з груш на зиму