У вишневий сік необов’язково додавати цукор в процесі заготівлі. Однак сипучий інгредієнт є добрим консервантом, який дозволяє напою довго зберігатися.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вишня (без кісточки) – 2,5 кг
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Вода – 2 – 3 л
Процес приготування:
Готувати вишневий сік в соковарці на зиму легко! Готуємо необхідну кількість свіжої вишні. Перебираємо її, особливу увагу приділяємо цілим, без гнилі і пошкоджень ягодам. Коли цей етап буде завершено, промиваємо вишню і даємо їй обсохнути.
Позбавляємося від вишневих кісточок, «хвостиків» і листя. Розбиваємо соковарку на рівні. У нижній ярус заливаємо очищену воду. Зверху встановлюємо другий ярус. У самий верхній ярус, викладаємо вишневу м’якоть. Накриваємо ємність кришкою і включаємо плиту (встановлюємо великий вогонь).
Коли вода в нижньому ярусі закипить, вишня почне виділяти сік, який буде виходити з трубки, прикріпленою до другого ярусу. Тому під кінець трубки слід помістити каструлю.
Ставимо каструлю з соком на плиту. Доводимо рідину до кипіння і додаємо 2 склянки цукру. Ретельно перемішуємо інгредієнти, щоб швидше розчинився цукор. Чекаємо, коли сік знову закипить.
У вільний від варіння соку час, потрібно очистити підготовлені заздалегідь банки харчовою содою. Те ж саме проробляємо з кришками. Потім тару промиваємо і стерилізуємо.
Готовий сік переливаємо з каструлі в банки і закатуємо кришками. Коли напій охолоне, ставимо банки в сухе, прохолодне місце.
Смачного!
Вишня на зиму