Вишня корисна для нашого організму, так як до її складу входить безліч корисних речовин. Часто її використовують для лікування недокрів’я, нирок і легенів, також відомо про здібності вишні боротися із захворюваннями, що мають психічні коріння.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимонний сік – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати вишню, протертуюя з цукром без варіння на зиму легко! Вибираємо для приготування вишні тільки самі спілі і цілі ягоди. Вимиваємо їх і викладаємо в друшляк. Дістаємо з ягід кісточки тільки після того, як вони обсохнуть.

Викладаємо вишню в блендер або чашу кухонного комбайна. Всипаємо цукор. Його маса повинна збігатися з масою цукру. Включаємо техніку та перетираємо масу.

Тепер потрібно додати лимонний сік. Вимиваємо плід проточною водою і обтираем. Розрізаємо лимон навпіл і видавлюємо з половинки необхідну кількість соку. В даному випадку лимонний сік виступає в якості консерванту, проте використовувати його необов’язково.

Тепер вишню потрібно розкласти по банках. Їх потрібно заздалегідь очистити і промити, а потім піддати термообробці.

Закатуємо або закручуємо банки кришками. Зберігаємо протерту вишню в прохолодному місці, наприклад, в холодильнику.

Смачного!

Варення з вишні Вишня з цукром на зиму Вишня на зиму Джем з вишні Джеми