Вишня корисна для нашого організму, так як до її складу входить безліч корисних речовин. Часто її використовують для лікування недокрів’я, нирок і легенів, також відомо про здібності вишні боротися із захворюваннями, що мають психічні коріння.
Інгредієнти: на 1 л.
- Вишня – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонний сік – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати вишню, протертуюя з цукром без варіння на зиму легко! Вибираємо для приготування вишні тільки самі спілі і цілі ягоди. Вимиваємо їх і викладаємо в друшляк. Дістаємо з ягід кісточки тільки після того, як вони обсохнуть.
Викладаємо вишню в блендер або чашу кухонного комбайна. Всипаємо цукор. Його маса повинна збігатися з масою цукру. Включаємо техніку та перетираємо масу.
Тепер потрібно додати лимонний сік. Вимиваємо плід проточною водою і обтираем. Розрізаємо лимон навпіл і видавлюємо з половинки необхідну кількість соку. В даному випадку лимонний сік виступає в якості консерванту, проте використовувати його необов’язково.
Тепер вишню потрібно розкласти по банках. Їх потрібно заздалегідь очистити і промити, а потім піддати термообробці.
Закатуємо або закручуємо банки кришками. Зберігаємо протерту вишню в прохолодному місці, наприклад, в холодильнику.
Смачного!