Цей спосіб заготівлі вишні на зиму дуже зручний для заготівлі великої кількості вишні, адже не треба возитися з каструлями і гарячою водою. У вас вийде і корисний десерт, і ароматна начинка для домашньої випічки. Вишня у власному соку в духовці можна заготовити і без цукру.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати густе варення з черешні без кісточок з цілими ягодами на зиму, ягоди вишні переберіть, видаляє дрібне сміття і пошкоджені плоди. Потім промийте їх холодною водою і видаліть плодоніжки.

Руками або будь-яким пристосуванням видаліть у ягід кісточки.

Баночки для заготівлі вишні вимити з содою і стерилізуйте в духовці або мікрохвильовій печі.

Підготовлені ягоди розкладіть в стерильні баночки, заповнюючи їх до самого верху.

Потім засипте вишню вказаним у рецепті кількістю цукру. Баночки трохи струсніть, щоб цукор рівномірно розподілився між ягодами.

Банки з ягодами, не закриваючи їх кришками, поставте в теплу духовку. Коли вишня дасть свій сік (десь через 30 хвилин), збільште температуру духовки до 100°С і стерилізують вишню протягом 30 хвилин. За цей час прокип’ятіть кришки. Баночки з вишнею дістаньте з духовки і відразу герметично закупорьте. Потім переверніть їх на кришки і прикрийте теплим покривалом. Зберігайте цю заготовку в холодному місці.

Їжте на здоров’я!

Варення Вишня в сиропі на зиму Вишня з цукром на зиму