Варення з кульбаб з вишневими листям корисне і смачне ласощі. Варення з кульбаб можна приготувати два рази в рік, адже вони цвітуть навесні і восени. Саме трудомістке в приготуванні – процес збору кульбаб.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Кульбаба – 400 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Листя вишні – 70 гр.

Процес приготування:

Готувати варення з кульбаб з вишневими листям просто! Завчасно зберіть кульбаби. За допомогою ножиць зріжте суцвіття.

Ретельно промийте суцвіття кульбаби і вишневі листя.

Помістіть промиті вишневі листя і суцвіття кульбаби в каструлю з товстим дном. Залийте холодною водою, доведіть до кипіння і варіть протягом 15 хвилин.

Процідіть відвар через сито, застелене у кілька шарів чистою марлею. Ретельно відіжміть марлю.

Перелийте проціджений відвар назад в каструлю. Засипте цукровий пісок.

Варіть на повільному вогні близько години, періодично помішуючи.

Час від часу знімайте піну, яка утворилася.

Заздалегідь стерилізуйте банки, в яких будете зберігати варення з кульбаб. Банки можна стерилізувати декількома способами: в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Гаряче варення розлийте по чистим стерильним банкам і закрийте кришками, попередньо обдайте їх окропом.

Варення зберігайте у темному прохолодному місці. Заваріть трав’яний чай і кличте гостей поласувати корисним варенням.

Приємного апетиту!

Варення Варення з кульбаб