Приготування вишні по даному рецепту не займе у вас багато часу. Головна відмінність заготовки від варення полягає в тому, що ягоди не піддаються тривалій термообробці і зберігають більше корисних властивостей.
Інгредієнти: на 1.7 л.
- Вишня – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 700 мл
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати вишню в сиропі без кісточок на зиму легко! Для приготування вишні в сиропі ягоди спочатку потрібно перебрати: викинути гнилі і зіпсовані, промити прохолодною водою. Відразу викладаємо вишню в друшляк. Коли зайва рідина стече, і ягоди обсохнуть, потрібно видалити кісточки з вишень. Це дуже трудомісткий процес, який займає багато часу.
Наливаємо в каструлю необхідну кількість води. Всипаємо цукор в рідину і доводимо суміш до кипіння. Сироп буде практично готовий, коли цукор повністю розчиниться. Додаємо щіпку ваніліну.
Тушкуємо масу ще 5-7 хвилин. Щоб дізнатися напевно, готовий сироп, капаємо трохи маси на тарілку. Крапля не розтеклася, значить, сироп готовий.
Додаємо в гарячу тягучу суміш вишню. Перемішуємо. Варимо вишневу масу близько двох хвилин. Вимикаємо газ. Для сиропу потрібно заздалегідь підготувати банки і кришки: очистити, вимити і відправити на стерилізацію.
Тепер заливаємо гарячу суміш у банки і закатуємо. Ласощі можна подавати до столу з чаєм, додавати як начинку на млинці і випічку.
Смачного!