Приготування вишні по даному рецепту не займе у вас багато часу. Головна відмінність заготовки від варення полягає в тому, що ягоди не піддаються тривалій термообробці і зберігають більше корисних властивостей.


Інгредієнти: на 1.7 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 700 мл
  • Ванілін – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати вишню в сиропі без кісточок на зиму легко! Для приготування вишні в сиропі ягоди спочатку потрібно перебрати: викинути гнилі і зіпсовані, промити прохолодною водою. Відразу викладаємо вишню в друшляк. Коли зайва рідина стече, і ягоди обсохнуть, потрібно видалити кісточки з вишень. Це дуже трудомісткий процес, який займає багато часу.

Наливаємо в каструлю необхідну кількість води. Всипаємо цукор в рідину і доводимо суміш до кипіння. Сироп буде практично готовий, коли цукор повністю розчиниться. Додаємо щіпку ваніліну.

Тушкуємо масу ще 5-7 хвилин. Щоб дізнатися напевно, готовий сироп, капаємо трохи маси на тарілку. Крапля не розтеклася, значить, сироп готовий.

Додаємо в гарячу тягучу суміш вишню. Перемішуємо. Варимо вишневу масу близько двох хвилин. Вимикаємо газ. Для сиропу потрібно заздалегідь підготувати банки і кришки: очистити, вимити і відправити на стерилізацію.

Тепер заливаємо гарячу суміш у банки і закатуємо. Ласощі можна подавати до столу з чаєм, додавати як начинку на млинці і випічку.

Смачного!

Варення з вишні Варення з вишні без кісточок на зиму Варення з вишні цілими ягодами без косточек Варенье Вишня в сиропі без кісточок на зиму Вишня в сиропі на зиму