У ваших заготовки на зиму обов’язково повинно бути яблучне повидло без цукру. Воно ідеально підходить для дитячого і дієтичного харчування, а також стане чудовою начинкою для домашньої випічки.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Яблука – 1 кг
- Вода – 0.5 ст.
Процес приготування:
Яблука добре промийте під проточною водою і очистіть їх від шкірки.
Потім поріжте їх на чотири шматочки і видаліть коробочки з насінням.
Підготовлені яблука наріжте на тонкі слайсы.
Покладіть нарізані яблука в каструлю для варіння варення, додайте до них воду і варіть на маленькому вогні, поки вони не стануть м’якими.
Приготовану яблучну масу подрібніть будь-яким зручним для вас способом: блендером або протріть на сито.
Отримане пюре поваріть повторно на невеликому вогні протягом 20-30 хвилин, періодично перемішуючи його, щоб не підгоріло. Приготоване яблучне повидло без цукру розкладіть у банки і для надійності зберігання стерилізуйте за загальними правилами. Зберігайте це повидло в прохолодному місці.
Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!
Повидло Повидло з яблук