Найніжніший джем з полуниці підійде не тільки в якості начинки для випічки, але і як самостійний десерт. Додавання пектину зробить ласощі ще більш густим.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Пектин – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати джем з полуниці з пектином на зиму. Заздалегідь промиваємо посуд для зберігання полуничного джему. Стерилізуємо зручним для вас способом банки і кришки.

Полуницю перебираємо, викидаємо ягоди з будь-якими пошкодженнями. Потім звільняємо від зелених чашолистків, промиваємо і перемелюємо в блендері.

кашку переливаємо в зручну глибоку посуд. Додаємо пектин і для початку дві столові ложки цукру. Ретельно перемішуємо вміст і ставимо на вогонь.

Висипаємо цукор, що залишився в полуничну масу. Постійно помішуємо, доводимо до кипіння і продовжуємо варити на повільному вогні 3-5 хвилин.

Готовий полуничний джем знімаємо з плити і розливаємо по банках. Даємо охолонути при кімнатній температурі, потім можна ласощі можна пробувати і відправляти на зберігання в прохолодне місце.

Варення з полуниці Варення з полуниці з пектином Джем з полуниці Заготовки з полуниць на зиму Повидло Полуниця перетерта з цукром на зиму