Зі смаком апельсина добре гармонує смак жовтих слив. Апельсин своєї кислинкою пом’якшує їх солодкість і привносить свіжий аромат.


Інгредієнти: на 3 л.

  • жовта Слива – 4 кг
  • Вода – 200 мл
  • Цукор-пісок – 2,5 кг
  • Апельсин – 2 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування повидла зі слив з апельсином? Слверби помити, прибрати кісточки і перетерти через сито або друшляк.

Апельсини вимити, обдати окропом. Порізати і подрібнити блендером разом з шкіркою. Можна пропустити через м’ясорубку.

Перекласти в каструлю з товстим дном і стінками апельсинове пюре.

Додати до нього воду і цукровий пісок.

Варити на слабкому вогні при постійному помішуванні до стану густого сиропу.

Додати в сироп сливове пюре, перемішати.

Знімати пінку. Варити до густоти.

повидло Розлити по стерильним банкам і закатати або закрутити простерилизованными кришками. Остудити, перевернувши догори дном, під теплою ковдрою до кімнатної температури протягом доби. Прибрати на зберігання в підвал або комору.

Приємного апетиту!

Варення зі слив з апельсином Варення зі сливи без кісточок Повидло Повидло зі сливи Повидло зі сливи без кісточок Сливи на зиму