Яблучне повидло можна приготувати дуже швидко і просто, якщо використовувати мікрохвильову піч. В мікрохвильовій печі випаровування рідини відбувається інтенсивніше, і повидло густіє швидше, ніж на плиті. Попередньо приготуємо пюре з яблук на плиті, а решту зробить мікрохвильовка.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 1.2 кг
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода – 0.5 склянки

Процес приготування:

Як приготувати яблучне повидло в мікрохвильовці? Яблука промиваємо проточною водою, обсушуємо.

Розрізаємо плоди на четвертинки і вирізаємо насіннєві коробочки. Шкірку зчищати не потрібно. Яблука ріжемо ножем на довільні шматочки і складаємо в каструлю. Заливаємо зазначеною кількістю води і ставимо на плиту. Доводимо вміст до кипіння і варимо п’ять-десять хвилин, поки яблука не стануть м’якими і розвареними.

Заглибним блендером подрібнюємо яблука до стану однорідного пюре.

Виливаємо пюре в посуд, придатну для використання в мікрохвильовій печі. Всипаємо в пюре половину норми цукрового піску, перемішуємо і ставимо в мікрохвильову піч на максимальну потужність на десять хвилин. Потім дістаємо посуд, використовуючи прихватки, щоб не обпектися, і додаємо цукор, що залишився. Перемішуємо і знову ставимо в мікрохвильовку. Потужність – максимальна, час готування – двадцять хвилин.

Готове повидло має більш темний колір порівняно з початковим, консистенція стає помітно гущі. Потрібно мати на увазі, що після остигання повидло стане ще густіше. Гаряче повидло відразу фасуємо за попередньо простерилизованным сухим банкам і закриваємо стерильними сухими кришками. Даємо заготівлі повністю охолонути і ставимо в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Повидло Повидло з яблок