За пропонованим рецептом ви можете приготувати незвичайне яблучне повидло з оригінальним поєднанням смаків яблука і молока. Готується воно з яблук різних сортів і вареного згущеного молока. Це повидло буде у вас і десертом, і прошарком до домашньої випічки.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Яблука – 4 шт.
- Вода – 50 мл
- Варена згущене молоко – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати яблучне повидло зі згущеним молоком легко! Яблука добре промийте і зніміть шкірку.
Потім поріжте їх на четвертинки і видалити коробочки з насінням. Очищені яблука наріжте на шматочки і покладіть в посуд для варіння варення.
Налийте до нарізаних яблук розраховане кількість чистої води.
Посуд з яблуками поставте на середній вогонь і поваріть 20 хвилин, не більше, тільки щоб яблука стали м’якими. Яблука не переварюйте і періодично перемішуйте при варінні.
Зварені яблука заглибним блендером подрібніть в однорідне пюре.
Потім у яблучне пюре покладіть потрібну кількість вареного згущеного молока і добре все розмішайте.
Посуд з приготованим пюре поставте на невеликий вогонь і поваріть повидло ще 7-8 хвилин від початку кипіння.
Для більш приємною і однорідної консистенції варення ще раз подрібніть блендером і знову доведіть до кипіння.
Приготоване яблучне повидло з вареним згущеним молоком перекладіть в стерильну баночку і герметично закупорьте прокип’яченої кришкою.
Охолоджене повидло зберігати бажано в холодильнику. Взимку можете подати його до чаю або начинити їм булочки, пиріжки та багато іншого.
Їжте на здоров’я!