Сьогодні приготуємо дуже смачне, ароматне і густе повидло з райських яблук з додаванням однієї з найбільш корисних сухофруктів – кураги. Перевірений роками рецепт, який не займе багато часу, але дуже порадує результатом.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Ранетки – 4 – 4.5 кг
  • Курага – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 4 кг
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати повидло з ранеток з курагою. Ранетки можна брати, як великі, так і дрібні, підійдуть будь-які. Фрукти ретельно промиваємо, видаляємо хвостики і пошкоджені ділянки.

нарізаємо Довільно, позбавляючись від серцевини і насіння. Рекомендується складати яблука в таз з водою, для збереження кольору або збризнути лимонним соком.

Підготовлений інгредієнт перекладаємо в каструлю. Не лякайтеся, якщо ранеток здасться дуже багато, в процесі приготування вони помітно зменшаться в розмірах.

У посуд вливаємо склянку фільтрованої води і ставимо на маленький вогонь, приблизно на 25-30 хвилин, до повного розм’якшення яблук. В цей час курагу замочуємо в окропі близько 10-15 хвилин.

Розм’якшені плоди перевіряємо готовність за допомогою лопатки – вони повинні розвалюватися.

Заздалегідь замочені сухофрукти дрібно нарізаємо і відправляємо в каструлю, перемішуємо.

Заглибним блендером перебиваємо масу до однорідності. Робити це краще в харчовому тазу, для того, щоб не пошкодити стінки і дно каструлі.

Пюре повертаємо в каструлю, додаємо цукор, ретельно розмішуємо і варимо на повільному вогні не більше 12 хвилин.

Виходить досить рідка консистенція, яка загусне в процесі охолодження.

Готове повидло розливаємо по заздалегідь простерилизованным банкам, закатуємо, перевертаємо догори дном до охолодження і зберігати в темному місці. Приємного апетиту!

Повидло Повидло з ранеток Повидло з яблук