Простий рецепт яблучного пюре на зиму. Сподобається і дорослим, і дітям. Таке пюре можна подати до млинців, каш, сирників, використовувати в якості швидкого перекусу для дітей.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Яблука – 1 кг
- Вода – 200 мл
- Цукор-пісок – 150 гр.
Процес приготування:
Готувати яблучне пюре без стерилізації на зиму легко! Яблука добре промиваємо, обсушуємо, зрізаємо шкірку. Вирізаємо насінну коробочку. Яблучну м’якоть ріжемо на невеликі шматочки.
В каструлю з товстим дном покласти підготовлені яблука, заливаємо водою, ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо яблука при помішуванні приблизно двадцять хвилин. Не забуваємо помішувати.
Тушковані яблука далі пробиваємо заглибним блендером. Пюре виходить гладким і однорідним.
Готове пюре кладемо в каструлю, додаємо цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння.
Як тільки пюре закипить, знімаємо його з плити. Фасуємо готове гаряче пюре з чистим і сухим стерилізованим банкам, закриваємо чистими сухими стерилізованими кришками і закорковуємо їх спеціальним ключем. Перевертаємо банки догори дном для перевірки герметичності. Закутуємо пледом і даємо повільно охолонути, після чого прибираємо на зберігання в сухе прохолодне місце.
Смачного!