Що зручно готувати яблучне пюре в мультиварці? Яблучна маса не «стріляє» за межі чаші при кипінні, а акуратно нудиться під кришкою. І помішувати часто не потрібно. А це економія сил господині. Щоб пюре при гасінні не забруднило внутрішню поверхню кришки мультиварки, встановіть на чашу решітку пароварки.
Інгредієнти: на 1 л.
- Яблука – 2 кг
- Вода – 60 мл
- Цукор-пісок – 1 склянка
Процес приготування:
Готувати яблучне пюре в мультиварці на зиму легко! Яблука ретельно промиваємо, обсушуємо, зрізаємо ножем шкірку. Вирізаємо насінну коробочку. Яблучну м’якоть ріжемо на невеликі шматочки і складаємо їх у чашу мультиварки.
Додаємо цукровий пісок, вливаємо воду. Ставимо режим «Гасіння» на тридцять хвилин.
Після закінчення програми перемішуємо вміст чаші – яблука повинні бути повністю м’якими.
Тушковані яблука пробиваємо блендером. Отримане пюре повертаємо в чашу, вибираємо режим «Мультиповар» на 105 градусів на 5 хвилин. Натискаємо «Старт».
Готове гаряче пюре розкладаємо по чистим сухим стерилізованим банкам, закатуємо чистими сухими стерильними кришками. Даємо закаткам охолонути і прибираємо їх на зберігання в сухе прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Новости