Звичайно для запікання буряків використовують фольгу – з неї легко створити будь-яку форму, вона добре утримує температуру при запіканні. Схожими властивостями володіє і пергамент. Якщо коренеплоди запекти потрібно, а фольги вдома не виявилося, можна успішно використовувати і пергамент.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк – 500 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування запеченої буряка цілком без фольги в духовці. Добре моєму кожну буряк у воді. Якщо потрібно, використовуємо м’яку щітку, щоб видалити всі забруднення з поверхні шкірки.

Потім обсушуємо кожен коренеплід від зайвої вологи.

З пергаменту вирізаємо шматки потрібного розміру так, щоб загорнути кожен коренеплід за принципом мішечка. Загортаємо, краї щільно закручуємо, як на фото.

Поміщаємо буряк у пергаменті на сухе деко або в широку форму для запікання.

Духовку розігріваємо до температури 200 градусів. Відправляємо в неї деко з буряком і запікаємо протягом години орієнтовно.

До кінця часу запікання злегка розгортаємо буряк і протикаємо зубочисткою: якщо вона входить без опору, то коренеплоди готові.

Дістаємо буряк їх духовки і перекладаємо на тарілку для охолодження. Розгортаємо і видаляємо пергамент.

Остиглу буряк очищаємо від шкірки і використовуємо за рецептом. Запечені неочищені коренеплоди можна помістити в контейнер і зберігати в холодильнику протягом двох-трьох днів.

Приємного апетиту!

Новости