Цей сорт яблук сам по собі досить солодкий і володіє насиченим смаком, тому пюре з нього можна робити і зовсім без підсолоджувачів. Але якщо ви хочете отримати солодкий десерт, то можете скористатися медом або згущеним молоком.
Інгредієнти: на 2 л.
- Яблука – 3 кг
- Вода – 250 мл
- Молоко згущене – 380 гр.
Процес приготування:
Готувати яблучне пюре з антонівки без цукру просто! Промийте яблука під проточною водою і обсушити їх рушником. Очистіть плоди від шкірки і огляньте на наявність темних плям. При необхідності, акуратно виріжте зіпсовані частини, а м’якоть наріжте довільними шматочками середнього розміру і складіть в каструлю.
Залийте яблука водою і приберіть на середній вогонь. Доведіть рідину до кипіння і варіть до тих пір, поки яблука повністю не розм’якшуватися. В середньому це займає близько 20-30 хвилин. Потім приберіть каструлю з вогню і з допомогою заглибного блендера подрібніть разварившиеся яблука до отримання гладкого і однорідного пюре.
В отриману масу додайте згущене молоко і перемішайте до однорідності. Якщо хочете зберегти яскравий яблучний смак, а не розбавляти його вершковим, то можете додати в якості підсолоджувача мед.
Каструлю з пюре поверніть на середній вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Зменшіть нагрів до мінімального і варіть 5-7 хвилин, поки пюре не почне трохи густіти.
Банки і кришки попередньо стерилізуйте найбільш зручним для вас способом. Розкладіть пюре в ємності, загорніть під ключ або щільно закрутіть гвинтовими кришками, складіть на рушник дном вгору. Укутайте банки рушником або ковдрою і залиште до повного охолодження, потім приберіть на зберігання в темне і прохолодне місце.
Смачного!