В період урожаю яблук крім варення і компотів можна запастися і яблучним пюре. Воно урізноманітнює зимове меню і в чистому вигляді, і в якості добавок до різних солодких страв. При приготуванні обов’язково видаляйте всі «сумнівні» потемнілі місця, щоб підсумковий смак пюре не постраждав.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Лимонна кислота – 14 ч. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Процес приготування:

Готувати яблучне пюре з лимонною кислотою на зиму легко! Яблука промиваємо, обсушуємо, вирізаємо насіння, зрізаємо шкірку і всі дефектні ділянки. Нарізаємо м’якоть шматками. Складаємо їх в ємність для варіння. Додаємо цукор, лимонну кислоту, перемішуємо і ставимо на плиту.

Доводимо до кипіння при постійному помішуванні і тушкуємо на невеликому вогні двадцять-двадцять п’ять хвилин до м’якості.

Тушковані яблука пюрируем заглибним блендером до гладкого стану. Отримане пюре доводимо до кипіння і проварюємо дві-три хвилини.

Готове пюре розкладаємо по чистим і сухим, попередньо простерилизованным банкам.

Закручуємо пюре чистими сухими стерильними кришками. Перевертаємо банки для перевірки герметичності і даємо охолонути. Прибираємо на зберігання в сухе прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Новости