В період урожаю яблук крім варення і компотів можна запастися і яблучним пюре. Воно урізноманітнює зимове меню і в чистому вигляді, і в якості добавок до різних солодких страв. При приготуванні обов’язково видаляйте всі «сумнівні» потемнілі місця, щоб підсумковий смак пюре не постраждав.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Яблука – 1 кг
- Лимонна кислота – 14 ч. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Готувати яблучне пюре з лимонною кислотою на зиму легко! Яблука промиваємо, обсушуємо, вирізаємо насіння, зрізаємо шкірку і всі дефектні ділянки. Нарізаємо м’якоть шматками. Складаємо їх в ємність для варіння. Додаємо цукор, лимонну кислоту, перемішуємо і ставимо на плиту.
Доводимо до кипіння при постійному помішуванні і тушкуємо на невеликому вогні двадцять-двадцять п’ять хвилин до м’якості.
Тушковані яблука пюрируем заглибним блендером до гладкого стану. Отримане пюре доводимо до кипіння і проварюємо дві-три хвилини.
Готове пюре розкладаємо по чистим і сухим, попередньо простерилизованным банкам.
Закручуємо пюре чистими сухими стерильними кришками. Перевертаємо банки для перевірки герметичності і даємо охолонути. Прибираємо на зберігання в сухе прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Новости