Яблуко і банан – відмінне поєднання. Приготоване з цих фруктів пюре на зиму виходить набагато яскравіше за смаком, ніж просто яблучне. Додатково для ніжності додаємо пастеризовані вершки. Таку заготовку з задоволенням їдять діти.
Інгредієнти: на 1.3 л.
- Яблука – 2 кг
- Вода – 100 мл
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Банан – 3 шт.
- Вершки 10% – 100 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати яблучно-бананове пюре на зиму. Яблука потрібно добре вимити, обсушити, зрізати з них шкірку. Видаляємо насінну коробочку. Потім яблучну м’якоть ріжемо на невеликі шматочки і кладемо в ємність для варіння. Вливаємо воду і ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо яблука при помішуванні двадцять-тридцять хвилин до м’якості.
Розм’якшені яблука пробиваємо заглибним блендером до гладкості.
В отримане пюре додаємо нерезанные шматочками банани, вершки і цукор. Перемішуємо і тушкуємо п’ять-сім хвилин при повільному кипінні. Помішуємо, щоб не пригоріло.
Пробиваємо блендером.
Готове пюре розкладаємо по чистим сухим стерилізованим банкам і ставимо їх в мікрохвильовку орієнтовно на три хвилини. Головне, щоб вміст банок почало закипати.
Закручуємо пюре чистими сухими стерильними кришками. Даємо закаткам охолонути, після чого прибираємо на зберігання в сухе прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Новости