Яблуко і банан – відмінне поєднання. Приготоване з цих фруктів пюре на зиму виходить набагато яскравіше за смаком, ніж просто яблучне. Додатково для ніжності додаємо пастеризовані вершки. Таку заготовку з задоволенням їдять діти.


Інгредієнти: на 1.3 л.

  • Яблука – 2 кг
  • Вода – 100 мл
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Банан – 3 шт.
  • Вершки 10% – 100 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати яблучно-бананове пюре на зиму. Яблука потрібно добре вимити, обсушити, зрізати з них шкірку. Видаляємо насінну коробочку. Потім яблучну м’якоть ріжемо на невеликі шматочки і кладемо в ємність для варіння. Вливаємо воду і ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо яблука при помішуванні двадцять-тридцять хвилин до м’якості.

Розм’якшені яблука пробиваємо заглибним блендером до гладкості.

В отримане пюре додаємо нерезанные шматочками банани, вершки і цукор. Перемішуємо і тушкуємо п’ять-сім хвилин при повільному кипінні. Помішуємо, щоб не пригоріло.

Пробиваємо блендером.

Готове пюре розкладаємо по чистим сухим стерилізованим банкам і ставимо їх в мікрохвильовку орієнтовно на три хвилини. Головне, щоб вміст банок почало закипати.

Закручуємо пюре чистими сухими стерильними кришками. Даємо закаткам охолонути, після чого прибираємо на зберігання в сухе прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Новости