Цей рецепт – відмінна альтернатива магазинного дитячого харчування. Таке пюре багате вітамінами, солодке, і в закатанном вигляді може зберігатися досить довго.
Інгредієнти: на 0.6 л.
- Яблука – 500 гр.
- Гарбуз – 400 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Як приготувати яблучно-гарбузове пюре для малюка на зиму? Добре промийте гарбуз, видаляючи залишки піску і пилу, розріжте її навпіл і за допомогою ложки видалити всі кісточки. Очистіть половинки від шкірки і наріжте м’якоть невеликими кубиками.
Викладіть шматочки гарбуза в каструлю, залийте водою і приберіть на вогонь. Під кришкою, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 10-12 хвилин.
Тим часом яблука очистіть від шкірки, виріжте серцевину з насінням. Наріжте їх невеликими шматочками і покладіть в холодну воду, щоб вони не окислювалися і не темніли.
Коли гарбуз зварилася, додайте до неї нарізані яблука і цукор. У міру приготування пробуйте пюре, щоб регулювати його солодкість, оскільки багато що залежить від використовуваних сортів яблук і гарбуза. Варіть вміст каструлі ще 10-12 хвилин.
після вказаного часу зніміть каструлю з вогню і з допомогою блендера подрібніть всі інгредієнти до стану однорідного пюре.
Банки для заготовок необхідно підготувати заздалегідь. І сама скляна тара і кришки повинні бути стерилізовані будь-яким зручним для вас способом, а до моменту готовності пюре банки повинні охолонути і просохнути, якщо ви обробляли їх окропом або паром.
Розкладіть пюре по банкам.
У велику каструлю наберіть воду, покладіть на дно рушник і поставте на невеликий вогонь. На тканину складіть банки з пюре, прикриті кришками. При необхідності долийте воду, щоб вона доходила до плічок банок. Доведіть рідину до кипіння і відрегулюйте вогонь таким чином, щоб бурління було не дуже сильним.
Стерилізують закатку 15 хвилин, потім акуратно дістаньте банки і закатайте під ключ або щільно закрутіть гвинтовими кришками.
Поставте заготовки доньями вгору, укутайте рушником або ковдрою і залиште до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Новости