Згущене молоко надає пюре крім солодощі ще і приємний вершковий смак, робить його більш м’яким, а сама страва – ситним.
Інгредієнти: на 0.6 л.
- Яблука – 300 гр.
- Гарбуз – 400 гр.
- Молоко згущене – 200 мл
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Готувати яблучно-гарбузове пюре зі згущеним молоком на зиму просто! Гарбуз розрізати навпіл, з допомогою ложки виріжте насіння з нутрощами і промийте обидві частини під проточною водою. Потім очистіть шкірку, наріжте м’якоть невеликими кубиками, покладіть в казан або каструлю і залийте водою.
Приберіть каструлю на середній вогонь, під кришкою, доведіть до кипіння і тушкуйте протягом 15-20 хвилин. Поки гарбуз готується, почистіть яблука, виріжте з них жорстку серцевину і наріжте брусочками приблизно того ж розміру, що і гарбуз. Через 10 хвилин після закипання води, додайте нарізані яблука в каструлю і тушкуйте все разом.
Коли інгредієнти готові, злийте воду, що залишилася, а яблуко і гарбуз подрібніть за допомогою заглибного блендера до стану однорідного пюре.
Потім влийте в каструлю згущене молоко і перемішайте до її повного розчинення. За бажанням в пюре можете також додати пару щіпок лимонної кислоти або половину чайної ложки лимонного соку для більш яскравого смаку та кращої консервації. Помістіть каструлю з пюре на плиту, накрийте кришкою і на маленькому вогні доведіть вміст до стану легкого кипіння. Томіть так 4-5 хвилин, потім зніміть з вогню.
Розлийте отримане пюре з попередньо пастеризованим банкам. Щільно закрийте кришкою, складіть банки на бік і укутайте рушником. Залиште закачування до повного охолодження, а потім приберіть на зберігання в темне і прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Новости