Корисний святковий салат з буряком – це не тільки оселедець під шубою. За цим рецептом ви можете приготувати вишукану і корисне блюдо, яке прикрасить свято та приємно здивує гостей поєднанням волоського горіха з чорносливом і буряком.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Буряк (варена) – 0,5 кг
  • Чорнослив – 70 – 100 гр.
  • Волоський горіх (очищена) – 30 – 40 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.

Пропроцес приготування:

Як приготувати салат з буряка з горіхами і чорносливом? Для початку вам потрібно взяти відварну буряк або відварити сиру. Очистіть його від шкірки і натріть на середній тертці або скористатися кухонним комбайном.

Чорнослив гарненько промийте і замочіть хвилин на десять в гарячій воді або запарте окропом, щоб він розм’як і наситив вологу.

У мисці з’єднайте терту буряк, додати пропущені через часниковий прес часникові зубчики і майонез. Перемішайте інгредієнти між собою. Додайте нарізаний чорнослив і знову перемішайте.

В останню чергу подробите дрібно волоський горіх і перемішайте його з салатом, або посипте салат однорідним шаром горіхів.

Готовий салат подавайте в красивому салатнику або надайте йому форму за допомогою спеціального обмежувача.

Приємного апетиту!

Новости