Наш рецепт заготівлі яблучного соку дуже простий і не клопіткий, єдина умова – наявність хорошої соковижималки, яка призначена для заготівлі соку у великих обсягах, не на склянку. Для такої соковижималки яблука можна не чистити від серцевини, а лише промити під проточною водою, обсушити і розрізати на 2 або 4 частини, сам процес приготування соку займає не більше півгодини. Завдяки тому, що сік проходить короткочасну термічну обробку, він без проблем може зберігатися всю зиму в темному прохолодному місці.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 2,5 кг
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Лимонна кислота – 0,3 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати яблучний сік через соковижималку без м’якоті на зиму? Для приготування яблучного соку ми відібрали стиглі соковиті яблука твердих сортів. Промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохнули від води.

Потім нарізаємо яблука на 4-6 частин залежно від отвору в соковижималці.

Пропускаємо яблука через соковижималку в ємність і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб ущільнилася піна, що утворилася на поверхні соку.

Після того, як піна потемніла, за допомогою марлі, складеної в 6-8 шарів проціджуємо сік в каструлю з товстим дном.

Красивий прозорий сік пробуємо на смак і додаємо цукор, його кількість може змінюватись в залежності від сорту і смаку яблук.

Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо сік до кипіння, додаємо лимонну кислоту, перемішуємо дерев’яною ложкою і знімаємо з вогню.

Готовий гарячий сік розливаємо по попередньо простерилизованным баночках і щільно закорковуємо прокип’яченими кришками.

Перевертаємо банки догори дном, перевіряємо герметичність і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого прибираємо банки з соком в темне прохолодне місце на зберігання.

Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму Яблучний сік через соковижималку