Домашній яблучний сік випереджає за смаком будь магазинний. Напій із свіжих плодів з м’якоттю збереже свої властивості тривалий час, навіть якщо ви вирішите відкрити його тільки взимку. Сік виходить ароматним і насиченим!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Яблука – 3 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка

Процес приготування:

Щоб приготувати яблучний сік з м’якоттю через соковарку на зиму, вибираємо для приготування соку стиглі, але при цьому міцні яблука. Краще всього підходять плоди кислих або кисло-солодких сортів. Фрукти промиваємо та нарізаємо довільними шматочками. Видаляємо кісточки.

Запускаємо соковарку. У нижню її частину заливаємо воду, нагріваємо. У відділ для плодів викладаємо підготовлені яблука. Під трубочку підставляємо ємність, в яку буде стікати сік. Очікуємо процесу приготування.

Після завершення процесу сік перелити в зручну каструлю, сюди додаємо необхідну кількість м’якоті, яке зібралося в соковарці. Також висипаємо цукор. Перемішуємо вміст і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і вимикаємо.

Стерилізуємо банки і кришки. Розливаємо в посуд гарячий яблучний сік з м’якоттю, закриваємо і даємо повністю охолонути. Далі заготовку можна відносити на зберігання в прохолодне приміщення.

Яблучний сік без соковижималки Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму