Каша з ячної крупи досить корисна, так як багата вітамінами і мікроелементами. Вона недорога, добре розварюється і при варінні збільшуються в об’ємі в 3-4 рази. Таку кашу готуйте перед вживанням, так як вона при охолодженні стає дуже густою і щільною. За цим рецептом у вас каша вийде в’язка, і якщо хочете розсипчасту, то рідина додайте у співвідношенні 1:2.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Ячна крупа – 1 склянка
- Вода – 1.5 склянки
- Молоко коров’яче – 2.5 склянки
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло вершкове – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати ячну кашу на молоці в каструлі на плиті. Склянкою або чашкою відміряйте вказане в рецепті кількість ячної крупи. Часто господині крупу промивають, але це важливо для розсипчастої каші. Для в’язкої каші ячку промивати не треба, а тільки перебрати, щоб не було дрібного сміття.
Для варіння каші візьміть каструлю з товстим дном. Закип’ятіть в ній потрібну кількість чистої води та тонким струменем насипте в окріп крупу. Крупа спочатку недовго вариться у воді, так як у молоці час варіння подовжується.
Крупу з водою ложкою перемішайте.
Поваріть кашу до часткового загустіння.
Коли каша загусне, налийте в каструлю молоко.
Потім насипте сіль і цукор і ще раз перемішайте.
Коли рідина повторно закипить, зменшіть вогонь до мінімального і варіть кашу під прикритою кришкою протягом 35-40 хвилин. Пам’ятайте, що дрібна крупа звариться швидше. Під час варіння каші періодично помішуйте, щоб не підгоріла.
В приготовлену кашу покладіть вершкове масло і добре перемішайте. Каша з маслом не так швидко стане густою.
Потім ячну кашу, зварену на молоці, розкладіть в порційні тарілки і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Ячна каша Ячна каша на 1 літр молока Ячна каша на воді і молоці Ячна каша на молоці Ячна каша на молоці у каструлі