Як білі гриби посмажити на сковороді? Дізнайтеся з цього рецепту! Білі гриби – одні з самих смачних і ароматних грибів. Білі гриби можна приготувати різними способами. Я хочу поділитися з вами простим і легким рецептом смажених білих грибів на сковороді. Блюдо виходить ароматною і дуже смачною. Смажені гриби можна подавати як самостійне блюдо або разом з гарніром.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Білі гриби – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло вершкове – 60 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Зелень – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як білі гриби посмажити на сковороді? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для смачного блюда з білих грибів.
Ретельно переберіть білі гриби, очистіть їх від лісового сміття і добре промийте в холодній проточній воді.
Промиті білі гриби наріжте середніми за розміром шматочками.
Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою, потім наріжте дрібним кубиком, пропустіть через прес або подрібніть за допомогою дрібної терки.
добре розігрійте Сковороду, покладіть вершкове масло і відправте подрібнений часник в сковороду. Злегка обсмажте до зміни кольору.
Потім викладіть білі гриби до часнику і, періодично перемішуючи, обсмажте 15-20 хвилин.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою, потім наріжте тонкими півкільцями.
З білих грибів буде виділятися ароматний грибний сік. Продовжуйте готувати, поки що виділився грибний сік повністю не випарується, а білі гриби не зарум’яняться.
Нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю викладіть в сковороду до білих грибів.
Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком.
Ретельно перемішайте і готуйте ще приблизно 5-7 хвилин на повільному вогні під кришкою.
Зелень ретельно промийте під холодною проточною водою, струсіть зайву вологу і дрібно нарубаєте гострим ножем.
Соковиті і ароматні смажені білі гриби подавайте до столу порційно, прикрасивши подрібненою зеленню. За бажанням, можете доповнити блюдо улюбленим гарніром.
Приємного апетиту!
Смажені білі гриби Як готувати білі гриби - рецепти