Нарізаний щавель щільно вкладається в півлітрову банку і залити окропом. Потім банки закривають кришкою і стерилізують на водяній бані. Далі все закочується, остуджується і відправляється в темне холодне місце для зберігання.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Щавель – 500 гр.
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Як консервувати щавель на зиму без солі? Щавель ретельно перебираємо і моєму під прохолодною проточною водою. Ніжки листів відрізаємо.
Далі нарізаємо листя щавлю на тонкі смужки товщиною близько 0,5 див.
Беремо чисту підлогу-літрову банку і щільно укладаємо туди нарізаний щавель.
Кип’ятимо воду і заливаємо їй вміст банок.
Накриваємо банку закаточной кришкою. На плиті кип’ятимо воду і ставимо на водяну баню ємність зі щавлем. Даємо воді покипіти близько 15 хвилин, після чого виймаємо банки.
Готовий щавель закатуємо. За нашим рецептом виходить 2 заготовки.
Перевертаємо банки догори дном і ставимо їх на кришки. Закутуємо їх в ковдру і залишаємо, поки вміст повністю не охолоне. Тепер відправляємо заготовки в підвал або інше темне і прохолодне місце для зберігання. З такого смачного щавлю можна буде надалі приготувати борщ, пиріг та інші страви. Приємного апетиту!
Щавель без солі в банках на зиму Щавель на зиму Щавель на зиму в банках Щавлевий суп без м'яса