Нарізаний щавель щільно вкладається в півлітрову банку і залити окропом. Потім банки закривають кришкою і стерилізують на водяній бані. Далі все закочується, остуджується і відправляється в темне холодне місце для зберігання.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Щавель – 500 гр.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Як консервувати щавель на зиму без солі? Щавель ретельно перебираємо і моєму під прохолодною проточною водою. Ніжки листів відрізаємо.

Далі нарізаємо листя щавлю на тонкі смужки товщиною близько 0,5 див.

Беремо чисту підлогу-літрову банку і щільно укладаємо туди нарізаний щавель.

Кип’ятимо воду і заливаємо їй вміст банок.

Накриваємо банку закаточной кришкою. На плиті кип’ятимо воду і ставимо на водяну баню ємність зі щавлем. Даємо воді покипіти близько 15 хвилин, після чого виймаємо банки.

Готовий щавель закатуємо. За нашим рецептом виходить 2 заготовки.

Перевертаємо банки догори дном і ставимо їх на кришки. Закутуємо їх в ковдру і залишаємо, поки вміст повністю не охолоне. Тепер відправляємо заготовки в підвал або інше темне і прохолодне місце для зберігання. З такого смачного щавлю можна буде надалі приготувати борщ, пиріг та інші страви. Приємного апетиту!

Щавель без солі в банках на зиму Щавель на зиму Щавель на зиму в банках Щавлевий суп без м'яса