Щавель можна заготовити на зиму дуже простим способом. Не потрібно варіння та інша термічна обробка сировини. Досить просто промити і добре обсушити зелень. Після цього подрібнюємо її, змішуємо з сіллю і розподіляємо по банкам для зберігання. Ось, власне, і все.

Порцій – 500 мл готового щавлю орієнтовно.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Щавель – 600 – 700 гр.
  • Сіль велика – 1,5 – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування щавлю з сіллю на зиму в банках. Щавель перебираємо від дефектних листя, грубі стебла видаляємо. Промиваємо зелень в проточній воді дуже ретельно, щоб не залишилося піску. Промитий щавель поміщаємо на чистий рушник і добре обсушуємо.

Ріжемо підготовлений щавель на поперечні стрічки.

Поміщаємо подрібнений щавель в об’ємну миску, додаємо сіль. ретельно перемішуємо всі разом руками. Щавель поміняє колір – стане темніше.

Банки і кришки стерилізуємо будь-яким звичним способом. Даємо повністю обсохнути. У підготовлені банки розкладаємо щавель з сіллю – трамбуем досить щільно. Зверху тонким шаром наливаємо олію. Закрити поліетиленовими кришками.

Банки зі щавлем прибираємо в льох або холодильник на зберігання.

Смачного!

Щавель без стерилізації в банках на зиму Щавель з сіллю на зиму в банках Щавель на зиму в банках Щавлевий суп без м'яса