З неймовірним бажанням хочу поділитися чудовим рецептом надзвичайно смачних соковитих закритих біляшів з м’ясом. Випічка виходить ароматною з повітряним ніжним тістом. Відмінний варіант для сімейного застілля, святкового торжества, а також ситного перекусу.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Масло рослинне – 70 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Для начинки: –
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як ліпити закриті біляші з м’ясом? Тісто можна використовувати готове покупне або приготувати його самостійно. У миску просійте необхідну кількість пшеничного борошна, додайте сухі швидкодіючі дріжджі, сіль і олію, добре перемішайте. Влийте підігріте молоко і замісити м’яке еластичне тісто, залиште підніматися.
Підійшло дріжджове тісто розділіть на однакові частини.
Фарш можна використовувати будь на ваш розсуд, готовий або приготувати його самостійно. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Гарненько перемішайте начинку до однорідної консистенції. Кожну частину розкачайте з допомогою качалки в коло. В центр викладіть приготовлену начинку.
Гарненько защепніть краю. Я робила біляші у вигляді трикутників, але це не принципово. Таким способом підготуйте інші біляші. Залиште на деякий час піднятися.
Сковороду з товстим дном, поставте на помірний вогонь і добре розігрійте, потім налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть біляші. Обсмажте до золотистої скоринки з усіх боків. Соковиті біляші з м’ясом викладіть на тарілку.
Ароматну випічку подавайте на стіл до чаю.
Приємного апетиту!
Біляші Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом смажені в маслі Біляші з м'ясом смажені на сковороді Біляші з начинкою з фаршу Біляші зі свинячим фаршем Біляші на молоці