Шулюм з баранини знамените блюдо кавказької кухні. Саме м’ясо баранини надає супу неймовірний аромат і насичений смак. Як правильно приготувати його в домашніх умовах, ви дізнаєтеся з цього рецепту.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранина на кістки – 0,8 – 1 кг
  • Кінза – 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець запашний – за смаком
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Часник – 2 – 3 зуб.

Процес приготування:

Як правильно приготувати шулюм з баранини? Баранину залийте холодною водою і поставте варитися. Доведіть бульйон до кипіння, зніміть піну, покладіть в каструлю очищену цибулину, лавровий лист, запашний перець і сіль. Варіть м’ясо на повільному вогні близько 2 годин.

Коли м’ясо буде готове, вийміть його з бульйону, цибулю і лавровий лист викиньте.

Картопля очистіть, наріжте кубиками і покладіть в бульйон.

Поки вариться картопля, відокремте м’ясо від кісток і наріжте його на шматочки середнього розміру.

Коли картопля буде готовий, додайте в каструлю м’ясо, подрібнений часник, чорний перець і зелень.

Дайте страві настоятися 5-10 хвилин і подавайте на стіл дуже гарячим.

Приємного апетиту!

Шулюм Шулюм з баранини Шулюм класичний