Шулюм з баранини знамените блюдо кавказької кухні. Саме м’ясо баранини надає супу неймовірний аромат і насичений смак. Як правильно приготувати його в домашніх умовах, ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина на кістки – 0,8 – 1 кг
- Кінза – 1 пучок
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець запашний – за смаком
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Часник – 2 – 3 зуб.
Процес приготування:
Як правильно приготувати шулюм з баранини? Баранину залийте холодною водою і поставте варитися. Доведіть бульйон до кипіння, зніміть піну, покладіть в каструлю очищену цибулину, лавровий лист, запашний перець і сіль. Варіть м’ясо на повільному вогні близько 2 годин.
Коли м’ясо буде готове, вийміть його з бульйону, цибулю і лавровий лист викиньте.
Картопля очистіть, наріжте кубиками і покладіть в бульйон.
Поки вариться картопля, відокремте м’ясо від кісток і наріжте його на шматочки середнього розміру.
Коли картопля буде готовий, додайте в каструлю м’ясо, подрібнений часник, чорний перець і зелень.
Дайте страві настоятися 5-10 хвилин і подавайте на стіл дуже гарячим.
Приємного апетиту!
Шулюм Шулюм з баранини Шулюм класичний