У домашніх умовах ви можете приготувати хашламу в горщиках. Цим способом можна готувати на багатті, і на плиті, і в печі, і в духовці. Правильно виконавши технологію, у вас вийде м’яка баранина з насиченим ароматом і смаком трав і овочів. Виберіть гарну баранину з кісточкою. Із зелені добре підійде петрушка, кріп, базилік кінза.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина – 2 кг
- Картопля – 1 кг
- Помідори свіжі (невеликі) – 6 шт.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Зелень – за смаком
- Часник – 6 зуб.
- Сіль – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Перець чилі – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати хашламу з баранини в домашніх умовах? Баранину добре промийте під проточною водою.
Потім м’ясо наріжте на порційні шматочки, покладіть в окрему каструлю, залийте гарячою водою, щоб м’ясо було покрито не повністю, і відваріть його протягом 20 хвилин на середньому вогні.
Підготуйте горщики для запікання з розрахунку один горщик на одну порцію. Цибулю почистіть, наріжте на великі півкільця і розкладіть його в горщики.
Потім в кожен горщик покладіть по зубку часнику і по кілька скибочок очищеної картоплі. Поверх картоплі покладіть розрізані на половинки помідори і велику соломку солодкого перцю.
Потім овочі посипте нарізаною зеленню і зверху її укладіть по два шматочки відвареної баранини.
Страву посипте спеціями і перцем і до половини горщика налийте бульйон.
Горщики щільно прикрийте кришками. На 1,5 години поставте горщики з хашламой в духовку або піч, розігріті до 200°С.
Приготовану хашламу з баранини в домашніх умовах подайте до столу гарячою і зі свіжими коржами або хлібом.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама з баранини