Хашлама з яловичини на багатті у вас чудовою альтернативою традиційному шашлику. Приготувати її нескладно. Основний час витрачається на гасіння страви, і вам лише потрібно підкладати у вогонь дрова, щоб хашлама тихенько кипіла.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 2 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Часник – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Картопля – 1 кг
  • Пиво – 1 л
  • Кінза – 2 пучка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для м’яса – за смаком
  • Паприка мелена – на смак
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати хашламу з яловичини на вогнищі? Почистіть цибулю і наріжте його на півкільця.

У перцю видаліть плодоніжки, насіння і перегородки і наріжте його на середні шматочки.

Помідори промийте і наріжте на гуртки.

Очищений і промитий картопля розріжте на половинки.

Головку часнику почистіть і зубки розріжте також на половинки. Кінзу промийте і дрібно наріжте.

У казан налити рослинне масло. Потім укладіть шарами шматочки яловичини і посипте сіллю і спеціями за смаком. Поверх м’яса викладіть шар нарізаного лука.

На цибулю укладіть кружечки помідорів і трохи посоліть.

На помідори розкладіть нарізані зубчики часнику.

Потім викладіть половинки картоплі.

Картоплю посипте меленою паприкою, нарізаною кінзою, покладіть стручки гострого перцю.

Налийте в казан пиво, на великому вогні доведіть хашламу до кипіння.

Потім тушкуйте страву, збавивши жар багаття, протягом 2 годин, щоб хашлама тихенько кипіла.

Приготовану на вогнищі хашламу з яловичини можете розкладати в тарілки і пригощати своїх друзів.

Їжте на здоров’я!

Хашлама Хашлама в казані Хашлама з яловичини з картоплею Хашлама на багатті в казані Хашлама на пиві Хашлама по-вірменськи