Це рецепт кавказького супу, який раніше готували в похідних умовах. Шулюм ще називають супом мисливця. Зараз цей суп готують і в домашніх умовах.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Баранина – 1 – 1.5 кг
  • Вода – 4 л
  • Картопля – 4 – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 3 – 4 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Базилік сушений – 1 ст. л.
  • Зіра – 1 ст. л.
  • Чебрець – 1 ст. л.
  • Перець чилі – 1 шт.

Процес приготування:

Як приготувати шулюм з баранини в домашніх умовах? Баранину помийте, розріжте на частини, покладіть в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Варіть бульйон 2 години.

Через 2 години дістаньте баранину з бульйону. Відокремте м’ясо від кісток, наріжте його і знову опустіть в бульйон.

Цибулю очистіть і наріжте кільцями, покладіть його в бульйон.

Потім наріжте помідори, болгарський перець і часник. Всі овочі перекладіть в каструлю.

Баклажани і картоплю очистіть від шкірки і крупно наріжте. Додайте їх у суп.

Гострий перець додайте в бульйон цілком, покладіть сушений базилік, зіру, чебрець, перець і сіль.

Варіть шулюм 15-20 хвилин на повільному вогні, потім дайте готового супу настоятися під кришкою 30 хвилин. Посипте суп рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Шулюм Шулюм з баранини Шулюм класичний