Це рецепт кавказького супу, який раніше готували в похідних умовах. Шулюм ще називають супом мисливця. Зараз цей суп готують і в домашніх умовах.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Баранина – 1 – 1.5 кг
- Вода – 4 л
- Картопля – 4 – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Баклажан – 1 шт.
- Помідори свіжі – 3 – 4 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Базилік сушений – 1 ст. л.
- Зіра – 1 ст. л.
- Чебрець – 1 ст. л.
- Перець чилі – 1 шт.
Процес приготування:
Як приготувати шулюм з баранини в домашніх умовах? Баранину помийте, розріжте на частини, покладіть в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Варіть бульйон 2 години.
Через 2 години дістаньте баранину з бульйону. Відокремте м’ясо від кісток, наріжте його і знову опустіть в бульйон.
Цибулю очистіть і наріжте кільцями, покладіть його в бульйон.
Потім наріжте помідори, болгарський перець і часник. Всі овочі перекладіть в каструлю.
Баклажани і картоплю очистіть від шкірки і крупно наріжте. Додайте їх у суп.
Гострий перець додайте в бульйон цілком, покладіть сушений базилік, зіру, чебрець, перець і сіль.
Варіть шулюм 15-20 хвилин на повільному вогні, потім дайте готового супу настоятися під кришкою 30 хвилин. Посипте суп рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Шулюм Шулюм з баранини Шулюм класичний