Солоні гриби як не можна до речі припадуть до м’яса і картоплі на домашніх застіллях. Або їх можна використовувати у приготуванні салатів і фаршированих кошичків. Краще всього для засолювання відбирати гриби невеликого розміру, тому вони швидко і рівномірно просолятся, і будуть мати чудовий смак.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Опеньки свіжі – 1 кг
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 0,5 склянки
- Лавровий лист – 1 шт.
- Гвоздика – 4 шт.
- Перець духмяний – 5 шт.
- Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як солити опеньки під капронову кришку? Опеньки необхідно перебрати, очистити від сміття і акуратно промити під проточною водою. Можна розділити гриби на капелюшки та ніжки і маринувати їх окремо, вийде дуже оригінально.
Перекладіть опеньки в каструлю, вльоті воду з розрахунку на 1 кілограм грибів половина склянки рідини. Додайте оцет, сіль і поставте каструлю з опеньками на плиту. У процесі варіння гриби уварятся, тому такого кількість води цілком достатньо. Коли опеньки закиплять, зніміть ложкою піну з поверхні води. Потім додайте гвоздику, лавровий лист і перець горошком, продовжуйте варити гриби 20-30 хвилин.
Каструлю з готовими опеньками зніміть з вогню і остудіть. Коли гриби охолонуть, розкладіть їх по сухим стерилізованим баночках, залийте їх маринадом, в якому вони варилися.
Влийте в кожну банку з грибами по кілька столових ложок прожареного соняшникової олії, це запобіжить утворенню цвілі.
Закрийте банки капроновими кришками і поставте їх у холодильник на зберігання.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Опеньки на зиму Солені опята Солоні гриби на зиму