Солоні гриби як не можна до речі припадуть до м’яса і картоплі на домашніх застіллях. Або їх можна використовувати у приготуванні салатів і фаршированих кошичків. Краще всього для засолювання відбирати гриби невеликого розміру, тому вони швидко і рівномірно просолятся, і будуть мати чудовий смак.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Опеньки свіжі – 1 кг
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% – 0,5 склянки
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Перець духмяний – 5 шт.
  • Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як солити опеньки під капронову кришку? Опеньки необхідно перебрати, очистити від сміття і акуратно промити під проточною водою. Можна розділити гриби на капелюшки та ніжки і маринувати їх окремо, вийде дуже оригінально.

Перекладіть опеньки в каструлю, вльоті воду з розрахунку на 1 кілограм грибів половина склянки рідини. Додайте оцет, сіль і поставте каструлю з опеньками на плиту. У процесі варіння гриби уварятся, тому такого кількість води цілком достатньо. Коли опеньки закиплять, зніміть ложкою піну з поверхні води. Потім додайте гвоздику, лавровий лист і перець горошком, продовжуйте варити гриби 20-30 хвилин.

Каструлю з готовими опеньками зніміть з вогню і остудіть. Коли гриби охолонуть, розкладіть їх по сухим стерилізованим баночках, залийте їх маринадом, в якому вони варилися.

Влийте в кожну банку з грибами по кілька столових ложок прожареного соняшникової олії, це запобіжить утворенню цвілі.

Закрийте банки капроновими кришками і поставте їх у холодильник на зберігання.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Опеньки на зиму Солені опята Солоні гриби на зиму