Вважаєте неможливим насолоджуватися смаком свіжих домашніх помідорів в розпал зими? Поспішаємо переконати вас у зворотному. Помідори часточками на зиму свіжі можливо приготувати навіть у домашніх умовах. Для цього вам знадобиться мінімальний набір продуктів, трохи зусиль і чітке дотримання покрокової інструкції, яка представлена в даному рецепті.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Помідори свіжі – 12 шт.
- Вода – 3 склянки
- Сіль велика – 1 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування часточками помідор на зиму свіжі смачний! Для початку підготуйте необхідні інгредієнти.
Вимийте помідори і злегка просушіть, виклавши на паперовий рушник.
Далі кожен плід розрізаємо навпіл. Робити це потрібно максимально акуратно, щоб не пошкодити помідор. Наступний крок – ретельно промиваємо банки з використанням харчової соди, гарненько їх споліскують, а потім стерилізуємо зручним для вас способом. В стерилізовані банки до самого горлечка акуратно розкладаємо томатні часточки.
Поверх часточок висипаємо сіль.
Потім заливаємо вміст банки охолодженою кип’яченою водою. Всі помідори повинні бути покриті водою.
Головний секрет збереження у помідорів свіжого смаку криється в стерилізації. Для цього беремо велику каструлю, її дно устеляємо вафельним рушником, ставимо на нього банки з помідорами, накриті кришками, після чого заливаємо каструлю водою, щоб 2/3 частини банки були занурені у воду. Після того, як вода в каструлі закипить, стерилізуємо банки ще 15 хвилин.
Залишилося закатати банки кришками, укутати теплою ковдрою, перевернувши їх догори дном до повного охолодження.
Зберігати таку заготовку рекомендується в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори без цукру на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму