Яскрава і оригінальна випічка для сімейного чаювання – ароматні булочки з дріжджового тіста. Весь секрет ідеального десерту в правильному створенні форми. Слідуйте простому рецептом!
Інгредієнти: на 3 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Сухі дріжджі – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Масло рослинне – 40 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Ванільний цукор – за смаком
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як загортати булочки з дріжджового тіста? Сухі дріжджі і дві столові ложки цукру заливаємо теплим молоком. Розмішуємо масу і залишаємо на 10 хвилин.
масу додаємо яйце, розтоплене вершкове масло, сіль, ванільний цукор і просіяне борошно.
Руками вимішуємо тісто до щільного стану і залишаємо його на 1 годину в теплому місці.
Готове тісто ділимо на кілька частин, після розкачуємо їх в тонкі кола.
Звертаємо сторони з обох сторін кола.
Отримані рулети розрізаємо не до кінця.
Руками розправляємо утворилися пелюстки, щоб фігурки стали об’ємніше.
Викладаємо десерт на деко і обмазуємо рослинним маслом. Випікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Готову випічку можна обсипати цукром і подавати до столу. Приємного чаювання!
Плюшки