Яскрава і оригінальна випічка для сімейного чаювання – ароматні булочки з дріжджового тіста. Весь секрет ідеального десерту в правильному створенні форми. Слідуйте простому рецептом!


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Сухі дріжджі – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як загортати булочки з дріжджового тіста? Сухі дріжджі і дві столові ложки цукру заливаємо теплим молоком. Розмішуємо масу і залишаємо на 10 хвилин.

масу додаємо яйце, розтоплене вершкове масло, сіль, ванільний цукор і просіяне борошно.

Руками вимішуємо тісто до щільного стану і залишаємо його на 1 годину в теплому місці.

Готове тісто ділимо на кілька частин, після розкачуємо їх в тонкі кола.

Звертаємо сторони з обох сторін кола.

Отримані рулети розрізаємо не до кінця.

Руками розправляємо утворилися пелюстки, щоб фігурки стали об’ємніше.

Викладаємо десерт на деко і обмазуємо рослинним маслом. Випікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Готову випічку можна обсипати цукром і подавати до столу. Приємного чаювання!

Плюшки