Дуже простий і швидкий рецепт засолки кавуна, в якому використовуються найпростіші інгредієнти, які знайдуться у кожної господині. Скибочки кавуна у власному соку – це соковита і незвичайна закуска.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Кавун (середній) – 4 кг
- Корінь хрону – 1 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Парасольки кропу – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Для розсолу: –
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Як закрити кавун в банках на зиму? Знімаємо зелену шкірку кавуна, але захоплюючи не більше 2-3. У нас немає мети зрізати всю білу шкірку величезною ягоди. Потім нарізаємо на невеликі трикутні шматочки.
В заздалегідь простерилизованную банку (можна обдати окропом) на дно укладаємо парасольки кропу, нарізаний або придавлений часник, пару горошків перцю і нарізаний корінь хрону.
Наверх підготовленої «подушки» викладаємо шматочки кавуна, зверху укладаючи парасольки кропу і посипаючи чайною ложкою солі і трьома ложками цукру.
Заливаємо банку наповнену холодною кип’яченою водою, щільно закриваємо гвинтовий або пластиковою кришкою і гарненько струшуємо, до повного розчинення кристалів солі і цукру.
Готові банки ставимо в темне місце до помутніння розсолу. Як тільки колір маринаду зміниться – відправляємо в холодильник. По закінченню 30-40 днів закачування будуть готові до вживання. Приємного апетиту!
Кавун на зиму в банках Консервований кавун в банках на зиму Солодкий кавун на зиму в банках Як засолити кавун шматочками в банку на зиму