Дуже простий і швидкий рецепт засолки кавуна, в якому використовуються найпростіші інгредієнти, які знайдуться у кожної господині. Скибочки кавуна у власному соку – це соковита і незвичайна закуска.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Кавун (середній) – 4 кг
  • Корінь хрону – 1 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Парасольки кропу – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Для розсолу: –
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Як закрити кавун в банках на зиму? Знімаємо зелену шкірку кавуна, але захоплюючи не більше 2-3. У нас немає мети зрізати всю білу шкірку величезною ягоди. Потім нарізаємо на невеликі трикутні шматочки.

В заздалегідь простерилизованную банку (можна обдати окропом) на дно укладаємо парасольки кропу, нарізаний або придавлений часник, пару горошків перцю і нарізаний корінь хрону.

Наверх підготовленої «подушки» викладаємо шматочки кавуна, зверху укладаючи парасольки кропу і посипаючи чайною ложкою солі і трьома ложками цукру.

Заливаємо банку наповнену холодною кип’яченою водою, щільно закриваємо гвинтовий або пластиковою кришкою і гарненько струшуємо, до повного розчинення кристалів солі і цукру.

Готові банки ставимо в темне місце до помутніння розсолу. Як тільки колір маринаду зміниться – відправляємо в холодильник. По закінченню 30-40 днів закачування будуть готові до вживання. Приємного апетиту!

Кавун на зиму в банках Консервований кавун в банках на зиму Солодкий кавун на зиму в банках Як засолити кавун шматочками в банку на зиму