Буряк, запечена в духовці, у вінегреті відчувається набагато смачніше і солодше, ніж та, що була відварити. Смакова насиченість овоча зберігається краще, адже у відвар нічого не йде. Час запікання буряків в духовці безпосередньо залежить від розміру коренеплодів. Невеликі і середнього розміру овочі запікаються набагато швидше великих.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Буряк – 700 – 800 гр.

Процес приготування:

Як запекти буряки для вінегрету у фользі в духовці? Ретельно промиваємо кожну буряки під проточною водою. При необхідності використовуємо м’яку щітку, щоб видалити всі забруднення з поверхні шкірки.

Потім кожен коренеплід викладаємо на паперовий рушник і добре обсушуємо, щоб прибрати зайву вологу.

Відрізаємо шматки фольги за розміром буряків, відповідно до кількості коренеплодів.

Фольгу розміщуємо блискучою стороною вгору, на неї кладемо буряк і загортаємо її з усіх боків так, щоб не залишалося проміжків. Притискаємо руками.

Таким чином загорнути у фольгу кожен коренеплід. Поміщаємо буряк у фользі на сухе деко або в широку форму для запікання.

Духовку розігріваємо до температури 200 градусів. Встановлюємо в неї деко з буряком і запікаємо протягом години орієнтовно.

До кінця часу запікання злегка розгортаємо буряк і протикаємо тонким ножем: якщо він входить без опору, то коренеплоди готові. Дістаємо буряк їх духовки і перекладаємо на тарілку для охолодження.

Після остигання розгортаємо буряк з фольги, очищаємо від шкірки і використовуємо за призначенням. Запечені коренеплоди в шкірці можна помістити в поліетиленовий пакет і зберігати в холодильнику протягом двох-трьох днів.

Приємного апетиту!

Новости