Форель можна засолити сухим способом та в розсолі на воді. У другому випадку філе виходить більш м’яким і часу на засолку піде менше. У вас вийде чудова закуска на легкий сніданок або вечерю.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Форель – 0,5 кг
- Вода – 0,5 л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 4 – 6 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як засолити форель у воді в домашніх умовах? У каструлю влийте воду, закип’ятити її, розчиніть в ній сіль і цукор, додайте сухі спеції. Потім зніміть каструлю з вогню і охолодіть розсіл до кімнатної температури.
Форель помийте, очистіть від нутрощів, відріжте голову, відокремте філе від шкіри і наріжте тонкими слайсами.
Складіть шматочки риби в об’ємну миску і залийте розсолом розсолом. Залиште ємність з фореллю при кімнатній температурі на 2 години.
Через 2 години злити розсіл, перекладіть рибу в зручну для зберігання ємність, залийте її рослинним маслом.
В такому вигляді рибу можна зберігати кілька днів у холодильнику і у вас завжди під рукою буде смачна начинка для кошичків і канапе.
Приємного апетиту!
Солона форель Страви з риби Як засолити форель в розсолі Як засолити форель шматочками Як засолити червону рибу в домашніх умовах