Форель можна засолити сухим способом та в розсолі на воді. У другому випадку філе виходить більш м’яким і часу на засолку піде менше. У вас вийде чудова закуска на легкий сніданок або вечерю.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Форель – 0,5 кг
  • Вода – 0,5 л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 – 6 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як засолити форель у воді в домашніх умовах? У каструлю влийте воду, закип’ятити її, розчиніть в ній сіль і цукор, додайте сухі спеції. Потім зніміть каструлю з вогню і охолодіть розсіл до кімнатної температури.

Форель помийте, очистіть від нутрощів, відріжте голову, відокремте філе від шкіри і наріжте тонкими слайсами.

Складіть шматочки риби в об’ємну миску і залийте розсолом розсолом. Залиште ємність з фореллю при кімнатній температурі на 2 години.

Через 2 години злити розсіл, перекладіть рибу в зручну для зберігання ємність, залийте її рослинним маслом.

В такому вигляді рибу можна зберігати кілька днів у холодильнику і у вас завжди під рукою буде смачна начинка для кошичків і канапе.

Приємного апетиту!

Солона форель Страви з риби Як засолити форель в розсолі Як засолити форель шматочками Як засолити червону рибу в домашніх умовах