Засолити стейки горбуші в домашніх умовах зовсім не складно. Вам знадобиться невеликий набір спецій і апетитна рибка. Готову закуску можна подавати до святкового столу.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Горбуша – 1 шт.
  • Вода – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Сіль – 60 гр.
  • Перець чорний мелений – 7 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

Як засолити стейки горбуші? Тушку горбуші заздалегідь розморожуємо при кімнатній температурі. Якщо поспішайте з готуванням, можете залити продукт холодною водою.

Розморожену рибу розрізаємо на рівні за розміром стейки. Голову і хвіст прибираємо.

Отримані стейки при необхідності промиваємо.

Викладаємо інгредієнт в глибоку каструлю або сотейник.

Сюди ж відправляємо горошини чорного перцю і лаврове листя.

Окремо кип’ятимо дві склянки води.

Далі розмішуємо воду з сіллю і цукром, охолодити до теплого стану і вливаємо до стейкам. Ставимо блюдо в холодильник на добу.

Після закінчення часу зливаємо воду, перекладаємо засолені стейки горбуші в будь-яку зручну посуд і поливаємо олією для більшої м’якості.

Готово!

горбуша Солона Засолювання риби Як засолити горбушу в маслі Як засолити горбушу в розсолі Як засолити горбушу шматочками Як засолити червону рибу в домашніх умовах