Соління червоної риби – процес тонкий і не простий, незважаючи на те, що на перший погляд нічого складного в цьому немає. Ми пропонуємо вам простий і зрозумілий рецепт засолювання горбуші сухим способом, щоб вона вийшла смачною і ніжною. Спробуйте!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 1 кг
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Приправа для риби – на смак
Процес приготування:
Як засолити горбушу сухим способом? Рибку потрібно промити, обсушити і розібрати. Видаліть голову, плавці та луску, а також нутрощі – якщо рибина у вас не патрана. Обріжте несмачний риб’ячий хвіст. Ці частини можете сміливо залишити на вуха.
разделанном і розрізаному вигляді рибина буде виглядати приблизно, як на фото.
Щоб отримати з філе горбуші, потрібно зробити надріз уздовж спинки і акуратно пройтися пальцем. Тоді хребет відокремитися від риби разом з кісточками.
Рибне філе злегка і акуратно промийте, а потім акуратно промокніть його від зайвої вологи. Це особливо важливо для сухого засолу горбуші.
З’єднайте цукровий пісок із сіллю, перед тим як солити рибу. Також можете підібрати спеції і трави на ваш смак.
Присипте рибне філе приправами і злегка втріть їх на рибку.
Рибку присипте сумішшю цукру і солі.
Потім підготуйте посудину для соління. На дно посудини насипте сіль з цукром і покладіть рибу шкіркою вниз, після чого закрийте посудину кришкою і залиште в холодильнику на 12-24 годин.
Готову рибку вийміть з ємності і дайте стекти з неї розсолу. Можете відразу подавати рибку до столу, робити бутерброди або ж заморозити її.
Страви з риби