Не поспішайте позбавлятися від обрізків після отримання сьомги. На їх основі можна зварити наваристий рибний бульйон або зробити з них солону закуску. Черевця сьомги містять велику кількість корисні речовин, які зберігаються при засолюванні.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Черевця сьомги – 500 гр.
  • Сіль велика – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець духмяний горошок – 6-8 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Як засолити обрізь сьомги в домашніх умовах? Черевця сьомги помийте і зріжте з шкурок.

Шматочки рибної м’якоті складіть в керамічний посуд.

Додайте в миску сіль, цукор, сухі спеції. Лавровий лист можете пом’яти руками.

Добре перемішайте рибні обрізки і складіть їх щільним шаром.

Встановіть зверху гніт і помістіть обрізки солитись в холодильник на 12 годин.

У процесі засолювання черевця пускають сік, в якому в наслідок можна їх зберігати.

Перед вживанням черевця промийте і видаліть надлишок солі.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Страви з риби Як засолити червону рибу в домашніх умовах