Пропонуємо незвичайний варіант засолювання молок лосося. А незвичайний він тим, що розсіл використовується в гарячому вигляді і включає в себе велику кількість прянощів. М’якоть молок виходить більш щільним і оформленою. Її зручно нарізати для бутербродів – виходять окремі скибочки. Безперечно варто спробувати такий спосіб.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Ікра горбуші – 400 – 500 гр.
- Вода – 1 л
- Сіль – 3 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 4 – 5 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 0.5 ч. л.
- Суміш перців – 0.5 ч. л.
- Коріандр – 0.5 ч. л.
- Оцет яблучний 6% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як засолити молоки лосося в домашніх умовах? Молоки горбуші очищаємо від прилеглих плівок і судин. Ретельно промиваємо і викладаємо їх на плоску тарілку, щоб вода скла.
Для приготування маринаду в сотейник поміщаємо вказану кількість води. Додаємо сіль. Використовуємо іменний велику, кам’яну, дрібну краще для засолювання не брати, так як вона дає неконтрольовану ступінь просолювання.
Далі кладемо в воду мед.
Вливаємо соєвий соус.
У ступку викладаємо горошки чорного перцю, суміш перців і коріандр. Товкачем розмелюємо все до розсипчастого подрібненого стану.
Висипаємо розмелені прянощі в сотейник з розсолом. Кладемо лавровий лист.
Розсіл доводимо її до кипіння. Варимо одну хвилину при повільному кипінні, після чого знімаємо з плити і даємо трохи охолонути.
В гарячий розсіл вливаємо вказану кількість яблучного оцту, перемішуємо.
Підготовлені чисті молоки укладаємо у готовий гарячий розсіл і даємо охолонути. Сотейник з остившім вмістом закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на добу-дві. За цей час молоки промаринуются і будуть готові до вживання
Готові молочко можна нарізати на шматочки і подавати до столу. Зберігаємо їх у розсолі не більше тижня.
Приємного апетиту!
Засолювання риби Страви з риби